Eğitmen: Dr. İnci Aydın
Tarih: 10 Kasım Çarşamba 20:00-21:30
“Ben hürriyeti çok severim. Bunu naçiz sükutumda bulurum. Resim yaparken, ibadet eder gibi, sükutu beynimin tepesinde saçlarımın dibinde hissedemezsem, o zaman bilirim ki bir işle meşgulüm veya işgal edilmişimdir.” (1938)
Fikret Mualla Saygı
Fikret Mualla Saygı, yaşamını resim yaparak sürdürürken, edebiyatçı dostlarıyla yakın bir ilişki içindedir. Kimi zaman onların öyküleri, şiirleri için resim yaparken de bire bir metne sadık kalmak yerine, kendi bakış açısıyla metni yeniden yorumlar. Nazım Hikmet, Abidin Dino, Semiha Berksoy, Neyzen Tevfik onun çizgileriyle yeniden hayat bulmuştur.
Bu atölyede Fikret Mualla’yı edebiyatçı dostları için çizdiği resimler üzerinden keşfedip, ifade biçimine daha yakından bakmayı öğreneceğiz.
Dr. İnci Aydın
1996-2000 arası İstanbul Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gördü. 2002-2005 arasında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim dalında yaptığı yüksek lisans eğitimini “Tanzimat Romanlarında Şair Tipleri” tez çalışmasıyla tamamladı. 2009-2011 arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Anabilim Dalı’nda yaptığı yüksek lisansından “Kuruluşundan 1940’lara Kadar Geçen Sürede Askeri Okulların Türk Resim Sanatına Katkıları” başlıklı tez çalışmasıyla mezun oldu. 2017 yılında aynı kurumdan“Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Resim ve Edebiyatta Paylaşılan Ortak Dil” başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. Yazıları ve makaleleri Varlık, Açık Alan Sanat ve Tasarım dergilerinde yayımlanan Çolak’ın yayımlanmış beş öykü kitabı da bulunmaktadır. “İmge ve İmaj/ Türkiye’de Resim ve Edebiyatta Ortak Dil” adlı çalışması Corpus Yayınlarından çıkan Çolak, MSGSÜ Müzecilik ve Resim bölümünlerinde “Resim ve Edebiyatın Ortak Dili- Sanatçı Mekânları”, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar’da “Metin İncelemeleri” adlı dersi vermektedir.