Film Olacak Hikayeyi Bulmak ve Senarist Psikolojisini Anlamak
Tarih: 10-17-24-31 Mayıs Salı
20:00-22:00
Eğitmen: Burak Göral
Dört hafta sürecek atölyede;
Bir senaristin henüz klavye başına oturmadan önce anlatmak istediği hikayesiyle ilgili neleri kafasında çözümlemesi gerektiğini ve senarist psikolojisini anlatacağız.
Yazmanın bin türlü hali var. Bunların en zoru; ne kadar dolu bir hikaye oluşturmaya
çabalasınız da bunu teknik bir metin haline getirmeye çabalamak, yani senaryo yazmaktır. Senaryonun tekniğine girmeden önce hikayeyi bu tekniğe uygun şekilde düşünmenin, geliştirmenin ve yazmaya hazır hale getirmenin yollarını öğreneceğiz.
1.Hafta: Küçük bir fikirden büyük bir hikayeye – Filmler hikayeleri nasıl anlatır?
2.Hafta: Büyük hikayeyi en küçük haliyle oluşturmak – Dramatik yapı nedir?
3.Hafta: Hikayenin kahramanlarını inşa etmek – Nasıl karakter oluşturulur?
4.Hafta: Senaryoyu yazmaya başlamadan önceki son hazırlıklar – Projeyi oluşturmak.
*Atölye 4 hafta boyunca Teşvikiye’de bulunan Narmanlı Apartmanı’nda ve online olarak gerçekleşecektir.
Hibrit sistemde gerçekleşecek olan atölyede; yüz yüze eğitimde 10 kişilik kontenjan sınırı vardır. Online eğitimimiz ise %10 indirimlidir, indirim kodu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Burak Göral
1994’ten beri çeşitli yayın ve kuruluşlarda çalışmış film eleştirmeni/gazeteci/yazar ve senaristtir. Profesyonel olarak senaryo danışmanlığı yaparken senaryo yazımı ve film analizi dersleri de vermektedir. Göral, 2015’ten beri festivallerde ebeveynlere çocuk ve sinema ilişkisi üzerine eğitimler veriyor, çocuklarla film izleme etkinlikleri yapıyor. Dostlarım Al Pacino ve Sadri Alışık (2002), Hollywood (2003), Neden Bazı Filmler Daha İyi? (2008) adlı kitapları yayımlanan Göral’ın çekilmiş üç sinema filmi senaryosu bulunuyor.