Batı Resminde Sembolizma; Tablo Okumaları (online)
Tarih: 7, 14, 21 ve 28 Kasım Pazartesi
20:00-21:30
Eğitmen: Seden Uz
4 hafta sürecek atölyeler kapsamında Avrupa resim sanatının gelişimine tanıklık ederken aynı zamanda resimlerde kullanılan sembolleri konuşacağız. Rönesans Sanatı’ndan Modern Sanat’a doğru resimler eşliğinde kısa bir yolculuk yapacağız. Bu atölyede “Tabloları nasıl okuruz?” “Semboller bize anlatır?” gibi sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.
1.HAFTA (7 Kasım Pazartesi): Rönesans Sanatı
15. yüzyılda ortaya çıkan Rönesans sanatı yeniden doğuş anlamına gelir bu dönemde ‘yeniden doğuşun’, bilimsel çalışmaların sanatı nasıl etkilediğine tanıklık edeceğiz.
2.HAFTA(14 Kasım Pazartesi): Maniyerizm Sanatı
16. yüzyılda ortaya çıkan anlamı tarz ve üslup olan Maniyerizm Rönesans Sanatı’na karşı oluşturulmuş bir karşı reform hareketi olarak bilinir, bunun izlerini resim sanatında üzerinden inceleyeceğiz.
3.HAFTA(21 Kasım Pazartesi): Barok Sanatı
Maniyerizmden sonrasında karşımıza çıkan Barok Sanatı sembolizmanın ortaya çıktığı ve resmin tamamen gizeme döndüğü, bu gizemi bilmeyenlerin o sanatı asla yorumlamayacağı bir dönemdir. Bu gizeme dönemin eserleri üzerinen tanıklık edeceğiz.
4.HAFTA(28 Kasım Pazartesi): Modern Sanat
Endüstri Devrimi’nden sonra ortaya çıkan Modern Sanat “şimdi” “şu an”ın sanatı olarak geçer, gündelik hayatta kullanılan malzemelerin de sanat olarak değerlendirildiği, bazen sanata bile karşı bir duruş sergileyen, izleyiciye çoğunlukla bazı temaları sorgulatmayı sağlayan bir sanattır. Bu hafta bu dönemde neler sorgulanmış, sanata ne gibi etkileri olmuş gibi soruları rdeleme şansı elde edeceğiz.
*Atölye serisi Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Zoom bağlantı linki atölye başlamadan önce paylaşılacaktır.