Açıklama
Atölyemizde tasarlayacağınız eserinizi sevdiklerinize hediye edebilir, veya yeni yıl hediyesi olarak sevdikleriniz ile bu eğitime katılabilirsiniz!
Tarih: 20 Aralık Cumartesi, 13.00 – 15.30
Adres: Harbiye Mahallesi, Maçka Cd. Narmanlı Apartmanı, No:24, Kat 2, “Bilge Alkor Koleksiyon Evi” 34367 Şişli/İstanbul
Atölyemiz, 13 kişilik sınırlı kontenjana sahiptir.
Bastırmamızı istediğiniz görselleri, atölyeye gelmeden önce “Nakış Atölyesi” başlığıyla info@narmanlisanat.com adresine 19 Aralık Cuma akşamına kadar mail atmanız gerekmektedir. Dijital ortamda ileteceğiniz iki fotoğrafı siyah-beyaz bastırıp atölyede hazır hale getireceğiz. Dilerseniz, kişisel albümünüzden bir kareyi veya sahaftan bulduğunuz bir fotoğrafı da yanınızda getirebilirsiniz. (Fotoğrafların siyah-beyaz olması tercih edilir.) Fotoğraflar üzerine delik açılacağı için, orijinal ve tek baskı olan bir fotoğraf yerine kopyası üzerinde çalışmayı tavsiye ediyoruz.
Eğitmen: Damla Sandal
Hafızayı İşlemek Atölyesi, eski fotoğrafların gündelik yaşamına, mekânlarına ve insanlarına nakışla dokunarak günümüzle köprü kuran benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu özel yeni yıl edisyonunda fotoğrafların taşıdığı ‘hatırlatma’ gücünü yeniden keşfedeceksiniz.
Atölyede, yıldızlarla süslenmiş yeni yıl ruhunu ilmek ilmek işlerken, sevdiklerinize veya kendinize özel, anlam dolu hediyeler yaratacaksınız. İşlemek istediğiniz fotoğrafların hikâyelerini paylaşarak, onların sizin için taşıdığı anlamları birlikte keşfedeceğiz. Nakış için gerekli tüm malzemeleri biz sağlıyoruz; size ise hayal gücünüzle bu yılbaşı ağacı süsleri gibi ışıldayan hikâyeleri yeni yıl teması ile işlemek kalıyor!
Atölye içeriği: Tanışma ve sohbetle başlayıp, fotoğraflarınızın hikâyelerine odaklanacağız. Ardından basit nakış tekniklerini öğrenip işleme sürecine geçeceğiz. Atölye boyunca eğitmenimiz, size bire bir rehberlik ederek, yaratıcılığınızın sınırlarını keşfetmenize yardımcı olacak. Yaklaşık 3 saat süren bu yaratıcı yolculuğa siz de katılın, anılara yeniden hayat verin!
Damla Sandal
Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezundur. Aynı üniversitedeki yüksek lisansını “İstanbul’da Yaşayan Kadınların Ev Yaşamı Ve Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma” başlıklı tezi ile bitirmiştir.
Araştırma alanları arasında kent hafızası, insan hakları, geçmişle yüzleşme ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular yer almaktadır. Kadın ve gençlik hakları alanında uzun yıllardır sivil alanda faaliyet yürütmektedir. 2016’dan bu yana projeler yürüttüğü Karakutu Derneği’nde yönetim kurulu başkanı olarak görev almaktadır.
Buluntu fotoğraflar üzerine nakış yapmaktadır. Bu yıl 212 Photography Istanbul festivali kapsamında Okyanus Çağrı Camcı, Gül Ilgaz ve Gözde Ju’nun eserleri ile birlikte “Eve dönüş Yolları” isimli sergide yer almıştır.
2021 yılında başladığı ve “Hafızayı İşlemek” ismini verdiği atölyesi ile Postane İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UN Women Türkiye, Culture Civic, Bozcaada Caz Festivali, Friedrich Naumann Foundation gibi kurumlarla iş birlikleri yapmıştır.
Fotoğraf üzerine yaptığı nakış kolajlarıyla çeşitli sergi ve projelerde yer almaya devam etmektedir.


