Fırat Şenol ile Meşher “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” Sergisini Keşfediyoruz.

1.600,00 *KDV dahil

Stokta

Açıklama

Kitaplarla, afişlerle, tablolarla ve fantastik öykülerle İstanbul’un oryantalist temsillerini keşfedin…

Ortam: Sergi

Tarih: 22 Mart Cumartesi – Saat: 11:00-13:00

Eğitmen: Fırat Şenol

Buluşma Noktası: Meşher – İstiklal Caddesi No:211 Beyoğlu

“Hikâye İstanbul’da Geçiyor” sergisi, 16. yüzyıldan günümüze kadar farklı dönemlerde ve çeşitli edebi türlerde üretilmiş İstanbul temsillerini odağına alıyor. Fantastik öykülerden grafik romanlara, bilimkurgudan casusluk hikâyelerine kadar uzanan bu seçki, Batı edebiyatının kurmaca yapıtlarındaki İstanbul tahayyüllerini inceliyor. Ömer Koç Koleksiyonu’ndan yaklaşık 300 kitabın merkezde olduğu sergide, yazarlara ait el yazmaları, nadir ilk baskılar, imzalı ve ithaflı kitaplar; ayrıca gravür, resim, nota kitapçığı, film ve afiş gibi çeşitli eserler yer alıyor. Sergi, edebi türler arasındaki geçişkenliklere, temsillerdeki benzerlik ve karşıtlıklara dikkat çekerek, geçmiş ve bugün, kurmaca ve gerçek, Doğu ve Batı gibi varsayılan ikilikleri yeniden değerlendirmeye davet ediyor.

Narmanlı Sanat’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek bu özel keşifte, eğitmen Fırat Şenol eşliğinde sergiyi incelerken İstanbul’un farklı bağlamlarda nasıl anlatıldığını daha yakından keşfetme fırsatı bulacaksınız. İlk baskı kitaplardan sanat eserlerine kadar geniş bir arşivi keşfederek, İstanbul’un Batı dünyasında nasıl bir hayal gücüyle şekillendiğini anlamak için benzersiz bir deneyime hazır olun.

Katılım: Kontenjanımız 25 kişi ile sınırlıdır.

Eğitmen Hakkında:

Fırat Şenol; Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünü “1970’lerde Devrimci Sanat ve Duvar Resmi” isimli lisans tezini tamamlayıp, yine aynı okulda özel öğrenci olarak yüksek lisans derslerini almaya başladı. Bizans sanatı, kültürü ve sanatsal ortamının yanı sıra, özellikle 19. Yüzyıl İstanbul dünyasının farklı arterlerine dair dersler alarak, kültür sanat ortamına dair çalışmalar gerçekleştirdi. 2014-2016 tarihleri arasında kurucusu olduğu Feymag platformunda yazılarını yayınladı.

Marmara Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı ve “Türkiye’de 1990’lı Yıllarda Teknolojinin Sanat Etkisi” isimli tezi tamamladı. Çeşitli platformlarda gerçekleştirilen belgesellerde konuşmacı ve danışman olarak; İstanbul Apartmanları ve İstanbul Hafıza Durakları, Ankara Hafıza Durakları, Başrolde Mimarlık gibi belgesellerin gerçekleşmesinde katkılar sundu. “Marmara Üniversitesi, Galata Üniversitesi, Karakutu, 212 Photography Istanbul, gibi uluslararası kurumlarda İstanbul kent belleği üzerine seminerler vererek mentor olarak görevler almaya devam etmekte.

Çeşitli kurumlarda atölyeler düzenlemeye, sergilerde ve müzelerde turlar gerçekleştirerek özellikle İstanbul kent belleği üzerine çalışmalar yapmaya devam etmektedir.