Frida Kahlo’nun Portrelerinde Sanat: Nakış Atölyesi

2.400,00 *KDV dahil

Stokta

Açıklama

Damla Sandal’ın önderliğinde gerçekleşen “Hafızayı İşlemek Atölyesi,” Şubat ayında yeniden Narmanlı Sanat’ta! Bu sefer, Frida Kahlo’nun ikonik portreleri üzerine nakışla işleme fırsatını kaçırmayın!

Ortam: Yüz yüze

Tarih: 13 Mart 2025, Perşembe / Saat: 19:30 – 22:00

Eğitmen: Damla Sandal

Buluşma Noktası: Atölye serisi Maçka Cad. Narmanlı Apt. No 24. Kat 2. “Bilge Alkor Koleksiyon Evi” Teşvikiye/Şişli’de gerçekleşecektir.

Damla Sandal’ın rehberliğinde gerçekleşen “Hafızayı İşlemek Atölyesi,” Şubat ayında Frida Kahlo’nun ikonik portrelerine odaklanıyor. Sanat tarihinin en güçlü simgelerinden biri olan Kahlo’nun yüz hatlarını nakışla yeniden canlandıracağınız bu atölye, duygusal ve yaratıcı bir keşif yolculuğu sunuyor.

Atölye, tanışma ve sohbetle başlayacak. Narmanlı Sanat’ın kurucusu Duygu Barlas’ın önderliğinde, Frida Kahlo’nun sanatçı kimliği, özel hayatı ve eserleri üzerine sunum eşliğinde kısa bir anlatım yapılacak. Ardından katılımcılar, Kahlo’nun portrelerinden birini seçerek Damla Sandal’ın rehberliğinde basit nakış teknikleriyle yalnızca bir portre işlemekle kalmayıp, aynı zamanda Frida Kahlo’nun sanatıyla olan duygusal bağlarını da yeniden keşfedecekler.

Yaklaşık 2,5 saat sürecek bu yaratıcı yolculuk boyunca her katılımcı, Frida Kahlo’yu kendi nakış dokunuşlarıyla yeniden yaratacak. Etkinlik boyunca, çay ve kahve eşliğinde keyifli bir ikram büfesi de sizleri bekliyor.

 

*Tüm nakış malzemeleri ve Frida Kahlo portreleri tarafımızdan sağlanmaktadır. Sadece hayal gücünüzü alıp gelmeniz yeterli!

Atölyemiz, 12 kişi kontenjanla sınırlıdır.

Atölyelerden örnek görüntüler için: https://www.instagram.com/p/DCemJKzNOJp/

 

Eğitmen Hakkında

Damla Sandal; Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezundur. Aynı üniversitedeki yüksek lisansını “İstanbul’da Yaşayan Kadınların Ev Yaşamı Ve Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma” başlıklı tezi ile bitirmiştir.

Araştırma alanları arasında kent hafızası, insan hakları, geçmişle yüzleşme ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular yer almaktadır. Kadın ve gençlik hakları alanında uzun yıllardır sivil alanda faaliyet yürütmektedir. 2016’dan bu yana projeler yürüttüğü Karakutu Derneği’nde yönetim kurulu başkanı olarak görev almaktadır.

Buluntu fotoğraflar üzerine nakış yapmaktadır. Bu yıl 212 Photography Istanbul festivali kapsamında Okyanus Çağrı Camcı, Gül Ilgaz ve Gözde Ju’nun eserleri ile birlikte “Eve dönüş Yolları” isimli sergide yer almıştır.

2021 yılında başladığı ve “Hafızayı İşlemek” ismini verdiği atölyesi ile Postane İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UN Women Türkiye, Culture Civic, Bozcaada Caz Festivali, Friedrich Naumann Foundation gibi kurumlarla iş birlikleri yapmıştır.

Fotoğraf üzerine yaptığı nakış kolajlarıyla çeşitli sergi ve projelerde yer almaya devam etmektedir.