Mine Kobal Ok ile Yaşam Üzerine Kısa Bir Mola: Filozoflarla Hayatınızı Değiştirmeye Hazır Mısınız? (4 Hafta)

3.400,00 *KDV dahil

Açıklama

Kendimizi yeniden keşfedin, yaşamınızı biraz yavaşlatın ve kendinize zaman ayırın.

Ortam: Online

Tarih: 6, 13, 27 Şubat – 6 Mart Saat: 20:00-21:30

Eğitmen: Mine Kobal Ok

“Hayat, kendimizi unutacak kadar hızlı akıyor. Koşuyoruz, yetişiyoruz, yapıyoruz, bazen de vazgeçiyoruz… Peki, neden? Seçimlerimiz gerçekten bize mi ait?  Yoksa akıntıya kapılıp bize uygun görülen hayatı mı yaşıyoruz?”

“Yaşam Üzerine Kısa Bir Mola” sizleri durmaya, düşünmeye, ilham almaya ve harekete geçmeye davet ediyor. Dört hafta boyunca her çemberde farklı bir filozofla buluşacak, yaşamımızdaki bağları yeniden keşfedecek, seçimlerimizi sorgulayacak ve zamanı anlamlandırmaya çalışacağız.

Değer vaadimiz ise başladığımızdan daha fazla soruyla ayrılmanız…

Her hafta farklı bir tema ve filozof etrafında şekillenecek bu yolculuk hem bireysel hem de kollektif bir keşif süreci sunuyor. Filozofların yaşam öyküleri ve fikirleri eşliğinde hayata dair yeni bir bakış açısı kazanacak, ardından kurgusal bir sohbetle kendi hikayemizi birlikte resmedeceğiz. Çemberin bilgeliği işte tam burada hayat bulacak.

Kendimizi yeniden keşfetmek, yaşamı biraz yavaşlatmak ve meraklı sorularla ilham almak isterseniz, sizin için bir sandalyemiz hazır…

Birinci Hafta: Herşey Birbirine Bağlıysa… (Spinoza)

Hayatta yalnız mıyız? Yoksa görünmez bağlarla birbirimize mi bağlıyız?

Spinoza’ya göre yaşam ilişkilerimizden ibarettir. İlk hafta yargılamadan ve haklı çıkma telaşına düşmeden sadece anlamak için bu bağları nasıl okuyabileceğimizi konuşacağız. Bizi büyütecek yeni bağları keşfetmek için birbirimizden ipuçları alacağız.

Şimdi ve burada, yaşam sevincini hissetmek ve hayatın tadını çıkarmak için ilham perimiz ile buluşacağız.

“Havaya atılan bir taş düşünebilseydi, kendi isteğiyle yere düştüğünü sanırdı.”

Spinoza

İkinci Hafta: Yaşamı Tasarlayabilmek (Simone de Beauvoir)

Toplumsal rollerimizin ötesine geçip, gerçekten kim olduğumuzu yüksek sesle sorabilir miyiz?

Felsefesini “yaşamımdır” diyerek tanımlayan Beauvoir’dan alacağımız esinle, bireysel özgürlüğümüzü ve seçimlerimizi sorgulayacağız. Tabii ki Sartre ile ilişkisini, Amazon Kadınlarından günümüze uzanan özgürleşme hikayesini ve denge arayışını konuşacağız.

“Nasıl olur da insan kendine uygun gördüğü rol uğruna, kendini ortadan kaldırır?”

Simone de Beauvoir

 

Üçüncü Hafta: Kendini Yeniden İnşa Etmek  (Nietzsche)

Hayat sürekli bir yeniden yaratma süreci mi? Nietzsche’ye göre eski kalıpları yıkmak ve kendimizi baştan inşa etmek yaşamın bir parçasıdır. Bu hafta, düzen ile coşku arasındaki dengeyi arayacak, Dionysos’un yaşam sevincini ve Apollo’nun sağ duyusunu hayatımıza davet edeceğiz. Ruhun üç evresini keşfetmeye ve bizi özgürleştirecek cesur tarafımızı ziyaret etmeye hazır mısınız?

“Kendi yıldızınızı bulun.”

Nietzsche

 

Dördüncü Hafta: Bahçemizi Güzelleştirmek (Byung-Chul Han & Voltaire)

Hızla akan modern dünyada, kendi sesimizi ve anlamınızı nasıl bulabiliriz? Byung-Chul Han’ın modern bireyin tükenmişliği üzerine fikirlerinden ve Voltaire’in bahçe metaforundan yola çıkarak, kendi anlam alanlarımızı yaratmayı konuşacağız.

Bugün hangi tohumları ekmeliyiz ki, yarın anlamlı bir hayat hasat edebilelim?

“Bunlar güzel sözler, ama bahçemizi de yetiştirmek gerek!”

Voltaire

Küçük bir molanın iyi geleceğini düşünüyorsanız, kendi seçimlerinizi ve yolunuzu bulmak için bir durup düşünmek ilginizi çekiyorsa ve filozofların sorularını da merak ediyorsanız, çemberde yeriniz hazır.

Eğitmen Hakkında

Mine Kobal Ok (d.1973), İstanbul Erkek Lisesi ve Marmara (İng) Ekonomi bölümünün devamında UCLA’de Global Business Management programına katılmıştır. 25 yıldan buna kurumsal dünyada kültür, liderlik ve gelişim süreçlerinin uçtan uca tasarımı ve uygulaması aşamalarında yer almaktadır. 2016 yılından bu yana Management Centre Türkiye’de Associate Partner olarak rol almakla birlikte son dönemde meraklı bir okuyucu olarak felsefe ve iş dünyasını bir araya getirmeyi hayali olarak paylaşmaktadır.

Jung Koçluk Yapsaydı (2011) ve Yönetim Kurulunda Felsefe (2023) kitaplarının yazarıdır.