Müziğin Tarihi
Tarih: 31 Ocak, 7, 14, 21 Şubat Pazartesi 20:00-21:30
Eğitmenler: Günsu Özkarar, Özge Metin
Müzik tarihine doğru bir turneye çıkıyoruz!
Viyolacı Günsu Özkarar ve kemancı Özge Metin ile birlikte farklı müzik dönemlerine genel bir bakış atılarak 4 hafta boyunca müziğin kısa tarihi incelenecektir.
Bu atölyede, öncelikli olarak klasik müziğin 16. yüzyıldan başlayarak her yeni dönemde kendisini nasıl dönüştürdüğüe şahit olarak 21. yüzyıla kadar geleceğiz. Ünlü bestecilerin hayatlarını ve eserlerini inceleyecek, Avrupa kentlerinde müzik dolu bir gezintiye çıkacağız. Atölye sonuna doğru ise dünyada hızla popülerleşen elektronik müziği ve enstrümanlarını yakından inceleyerek, çeşitli kullanım alanlarını keşfeceğiz.
*Atölyemiz haftada bir gün Zoom üzerinden gerçekleşecektir.
*Öğrenci ve öğretmenler, atölyeyi indirimli bir şekilde alma hakkında sahiptir.
Atölye İçeriği:
1.Ders:
Barok Dönem Nedir ? Dönemin Ünlü Bestecileri Kimlerdir ? Klasik Dönemde Müzikte Neler Oldu?
2.Ders:
Romantik Dönemde Müzik Nasıl Evrildi? Çağdaş Dönem ve 21. Yüzyılın Müziğe Etkileri
3.Ders:
Elektronik Müziğe Giriş ve Günümüzde Kullanım Alanları, Filmlerden Örnekler
4.Ders:
Enstrümanları Yakından Tanıyalım, Kısaca Tarihleri
Günsu Özkarar “Tarihsel Süreçte Gelişen Viyola Ekolleri” Kitap Tanıtımı
Günsu Özkarar:
1987 Ankara doğumlu Günsu Özkarar, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyola Ana Sanat Dalı’ndan “Onur Derecesi” ile mezun oldu. İsviçre’de Hocshule der Künste Bern’de Prof. Ulrich Eichenauer ’in viyola sınıfında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisansı sırasında Orchester der HKB, Schweizer Jugend Sinfonie Orchestra, The Women Orchestra of Switzerland’da çalarak, Christopher WarrenGreen, Bruno Weil, Daniel Klajner, Jos van Immerseel, Kai Baumann gibi orkestra şefleriyle Avrupa’nın farklı şehirlerinde konserler verme deneyimi edindi. Dünya çapında organize edilen çeşitli etkinlik ve festival konserlerinde yer aldı. Günsu Özkarar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent Beste Tıknaz Modiri ile Sanatta Yeterlilik çalışmalarını tamamlayarak, Okan Üniversitesi’nde üç yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bitirme tezi “Tarihsel Süreçte Gelişen Viyola Ekolleri” kitap olarak yayınlandı.
Özge Metin:
1983 doğumlu ve Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Öğretmenliği ve yüksek lisansı mezunu olan Özge Metin, müzik kariyerine Hisar Okulları, Ted İstanbul Koleji ve çeşitli eğitim kurumlarında devam etmektedir. Bunun yanında halen Göksel, Zülfü Livaneli gibi müzisyenlerin konserlerinde kemancı olarak yer almakla beraber birçok müzik festivali ve senfoni orkestralarında da sahne almaktadır. 2010 yılından beri müzik alanında çeşitli sempozyumlar ve seminerlere katılmakta, müzik ve eğitim alanında kendini geliştirmektedir. Metin, aynı zamanda Muhteşem Yüzyıl, Elveda Rumeli gibi dizilerin ve Unutursam Fısılda, Çınar Ağacı gibi filmlerin müzik yapımlarında rol oynamıştır.