Aşk-Oyun-Ölüm Ekseninde Modern Sanat Okumaları
Tarih: 14-21-28 Nisan, 5 Mayıs Perşembe
20:00-21:30
Eğitmen: Seda Yavuz
Dört hafta sürecek olan atölyede;
Aşk, Oyun, Eğlence ve Ölüm: Her hafta için yeni bir başlık ekseninde Modern Sanat okumaları yaparken bu başlıkların sanata nasıl yansıdığını örnekler üzerinden konuşacağız.
1.Hafta
14 Nisan Perşembe
Sanat ve Aşk
Antik Yunan’da heykeline aşık olan heykeltıraşın öyküsüyle başlayarak sanatçıların aşklarına dek aşkın yansımalarını ve sanat üretimini; Picasso, Dali ve Nazım Hikmet’in aşklarını resim ve şiire yansımalarıyla konuşacağız. Ardından öpüşmenin tarihini tarih öncesi dönemden performanslara dek örneklerle tartışacağımız atölyede günün sonunda aşkın farklı sanatçıların yorumlarıyla biçimlendirilmelerini günümüz örnekleriyle irdeleyeceğiz.
2.Hafta
21 Nisan Perşembe
Sanat ve Oyun
Neden oyun oynarız? Oyuncak tarihi sanatla ortaklaşır mı? gibi soruların cevaplarını dünyadan ve Türkiye’den görseller, sirkler, kuklalar gibi geniş kapsamlı örneklerle tartışırken çocuğun taklit ederek öğrenmesinin yansıması olan oyunu sanatla ilişkilendirerek anlatacağız.
1974 yılında İstanbul’da doğdu. 1993’te Saint Benoit Fransız Lisesi’nden, 1999’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde, Prof.Dr. Uşun Tükel danışmanlığında ‘Yapı-bozum Bağlamında Fluxus Hareketi’ isimli Yüksek Lisans Tezi’ni 2004 yılında, ‘Heykelde Boşluk Kavrayışı: Modernizm ve Sonrası’ isimli Doktora Tezi’ni de 2011 yılında bitirdi. 2000 yılından beri İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde çalışmaktadır. 2015 yılından beri Marmara Üniversitesi GSF Heykel Bölümü’nde Heykel Sanatı Tarihi dersleri vermektedir. Çeşitli küratöryal çalışmaları ve katalog yazıları vardır. Çalışma alanları Modernizm, Batı sanatı ve çağdaş sanat, Türkiye’de Batılılaşma sonrası resim ve heykel, Heykel sanatı tarihi, tarihsel sürecinde kadın sanatçılar ve feminist okumalardır.