Kayıt Ol

Toplam fiyat ₺ 0
Etkinlik sonlanmıştır.

Narmanlı Sanat’ın Kurucusu Duygu Barlas ile Sanatın Yolculuğu

Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu

Tarih:  8, 15, 22, 29 Mayıs Çarşamba (4 Hafta)

Yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleri ile

11.00-13.00 veya 20.00-22.00 saatleri arasında,

 

 

*Atölye serisi Teşvikiye Narmanlı Apartmanı’nda yüz yüze ve online seçenek ile gerçekleşecektir. 5 kişilik yüz yüze kontenjanımız kalmıştır. Dileyenler Zoom üzerinden katılım sağlayabilirler. Yüz yüze ve online katılım için farklı fiyatlandırma yapılmıştır. Dersleri kaçıranlar için kayıt alınacaktır.

Eğitmen: Duygu Barlas

Kelime anlamıyla “yeniden doğuş” anlamına gelen Rönesans’ın Orta Çağ’ın ardından

14.yy’da ortaya çıkmasına sebep olan koşulları ve sonuçlarını inceleyeceğimiz 6 haftalık

eğitimimiz başlıyor!

Rönesans, sanatın ve bilimin karanlıktan aydınlığa doğru yolculuğunun destansı bir anlatısıdır. Ortaçağ’ın karanlık perdesinin ardından, Avrupa’nın kültürel ve entelektüel uyanışını temsil eder. Bu dönem, insanlığın kendi potansiyelini keşfetme arayışının, sanatın ve düşüncenin özgürleşme sürecidir. Proto-Rönesans’ın heyecan verici başlangıcından, Medici ailesine, Leonardo’ya Michelangelo’ya, Dürer’in gravürlerini ve daha nice sanatçıyı keşfedeceğimiz  altı haftalık yolculuk başlıyor. Rönesans’ın büyülü dünyasına adım atmaya hazır mısınız?

  1. Hafta: Zamanın İzinde: Roma İmparatorluğundan Bizans’a Sanat ve Mimari

Bizans İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu’nun doğu devamı olarak 4. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar varlık göstermiş bir imparatorluktur. Bu dönemdeki sanat ve mimari eserler, genellikle Hristiyanlık ve Doğu Ortodoks Kilisesi’nin etkisi altında gelişmiştir. Bizans mimarisi, büyük kubbeler, mozaiklerle süslenmiş kiliseler, ikonalar ve saraylar gibi önemli yapıları içerir. Bizans sanatı ve mimarisi, Doğu ve Batı arasında köprü görevi görerek Avrupa’daki Orta Çağ sanatının gelişimine de önemli ölçüde katkıda bulunmuştur.

  1. Hafta : Rönesans Öncesi Dönemler – Proto-Rönesans (14. Yüzyıl)

Ortaçağ Avrupa’sında, sanat ve kültür, genellikle dini kurumlar ve feodal sistem tarafından belirlenen sınırlar içinde şekilleniyordu. Kilise, sanatın önemli bir destekçisiydi ve sanat genellikle dini temalar etrafında yoğunlaşıyordu. Bu dönemde, Avrupa’nın sanat ve kültürel merkezlerinden biri olan İtalya’da, Proto-Rönesans’ın doğuşu için zemin hazırlanıyordu. Özellikle Floransa, bu dönemde sanat ve entelektüel aktivitelerin merkezi haline geldi.

  1. Hafta : Flanders’da Sanat ve Gotik Dönem

Flanders Okulu, Ortaçağ Avrupa’sının sanat tarihinde önemli bir yer işgal eder. Bu okul, özellikle 15. yüzyılın başlarında, Hollanda’nın Flanders bölgesinde, günümüz Belçikası ve Hollanda’sının bir kısmında, sanatın ve özellikle resmin gelişiminde büyük bir rol oynamıştır. Flanders Okulu’nun en önemli figürlerinden biri Jan van Eyck’tir.

  1. Hafta: Yüksek Rönesans’ın Temsilcileri: Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Raffaello Sanzio ve Klasik İdealizm

Yüksek Rönesans dönemi, sanat tarihinde büyük bir dönüşüm ve yeniliklerin yaşandığı bir zamandır. Bu dönemin temsilcileri arasında Leonardo Da Vinci, Michelangelo ve Raffaello Sanzio gibi dâhiler önemli bir yer tutar. Leonardo Da Vinci, sadece bir ressam değil, aynı zamanda bir mucit, bilim insanı ve filozof olarak da tanınır. Mona Lisa gibi ikonik eserleriyle tanınan Da Vinci, detaylara verdiği önem ve gerçekçi tasvirleriyle sanat tarihinde unutulmaz bir yer edinmiştir. Michelangelo, heykel ve resim alanında üstün yeteneklere sahip bir sanatçıdır. Sistine Şapeli’nin tavanını süsleyen freskleri, insanlık tarihindeki en büyük sanat eserlerinden biri olarak kabul edilir. Raffaello ise, kusursuz kompozisyonları, zarif figürleri ve duygusal derinliğiyle tanınır. Vatikan’daki freskleri ve portreleri, Klasik idealizmin en iyi örneklerinden biridir.

Duygu Barlas

Duygu Barlas, direktörlüğünü üstlendiği Bilge Alkor Koleksiyon Evi ile işbirliği çerçevesinde Narmanlı Sanat projesini hayata geçirdi. Fransız Geçidi’nde konumlanan Narmanlı Sanat’ın ikinci alanı olan deneyim ve sergileme mekanını kurdu. Sanat yazarlarını odağına alan “yazıhane” eğitim programını tasarladı. Bağımsız küratör ve sanat danışmanı olarak projeler yürütmekte. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Maastricht Universitesi müzecilik kuru, American University of Paris sanat tarihi ve edebiyat, Sotheby’s Institute of Art London sanat piyasası, Akbank Sanat Çağdaş Sanat ve Küratörlük programlarını tamamlamıştır. Kadir Has Üniversitesi’nde Tasarım bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir.

 

 

 

Katılımcı Listesi

No attendee found
  • Tarih: 08 May 2024 - 29 May 2024
  • Saat : 20:00 - 22:00 (UTC+3)
  • Son Katılım Tarihi 10 Haz 2024
  • Yer : Zoom

Organizasyon

Benzer atölyeler

Duygu Barlas ile Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu
Yüz yüze
Bilge Alkor Koleksiyon Evi

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi Tarih: 17

Duygu Barlas ile Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu
Gezi Sanat Tarihi
Beyoğlu

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası Tarih: 16

Duygu Barlas ile Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu
Gezi
Sarıyer

Sakıp Sabancı Müzesi: Arda Can Özsu ile Georg Baselitz’in Dünyasına Yolculuk

 Tarih:  30 Kasım Cumartesi, 11:00-13:00 Adres: Sakıp Sabancı

Duygu Barlas ile Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu
Gezi
Kadıköy

Şehrin Panoları: Kadiköy’ün Seramik ve Mozaik Panoları Turu

Tarih: 9 Kasım Cumartesi, 13.00-15.00 Buluşma Noktası: Bağdat

Duygu Barlas ile Rönesansın İzinde: Sanatın Yeniden Doğuşu
Online & Yüz Yüze Sanat Tarihi
Online & Yüz yüze

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)

Yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleri ile Tarih:  20,