Kayıt Ol

Toplam fiyat ₺ 2850
Etkinlik sonlanmıştır.

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi

Tarih: 17 Kasım Pazar, 11:30-15:30

Adres: Harbiye Mahallesi, Maçka Cd. Narmanlı Apartmanı, No:24, Kat 2, “Bilge Alkor Koleksiyon Evi” 34367 Şişli/İstanbul

Etkinliğimizde, çay ve kahve eşliğinde keyifli bir mini brunch büfesi sizleri bekliyor. Lezzetli ikramlarımızla dolu pazar buluşmamızda görüşmek üzere! Atölyemiz, 12 kişilik sınırlı kontenjana sahiptir.

*Dijital olarak seçeceğiniz iki fotoğrafı, 15 Kasım Cuma günü öğlen saat 12.00’ye kadar e-posta yoluyla ilettiğiniz takdirde, bu fotoğrafları iki farklı ölçüde siyah-beyaz olarak bastırıp atölyede hazır hale getireceğiz.

** Kişisel albümünüzden bir kare ya da pazardan/sahaftan bulduğunuz bir fotoğrafı da getirebilirsiniz. Siyah-beyaz olması tercih edilmekte. Fotografların üzerine delik açılacağını  göz önünde bulundurmanızı rica ediyoruz, eğer tek bir baskısı olan orjinal bir fotograf ise dijital olarak bize iletebilirsiniz.

Eğitmen: Damla Sandal

Hafızayı İşlemek Atölyesi, eski fotoğrafların gündelik yaşamına, mekânlarına ve insanlarına nakışla dokunarak günümüzle köprü kuran benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu özel atölyede, geçmişin izlerini ilmek ilmek işlerken, fotoğrafların taşıdığı ‘hatırlatma’ gücünü yeniden keşfedeceksiniz.

Fotoğrafların hikâyelerini paylaşarak, onların sizin için taşıdığı anlamları birlikte keşfedeceğiz. Nakış için gerekli tüm malzemeleri biz sağlıyoruz, size sadece hayal gücünüzle bu hikâyeyi işlemek kalıyor!

Atölye içeriği: Tanışma ve sohbetle başlayıp, fotoğraflarınızın hikâyelerine odaklanacağız. Ardından basit nakış tekniklerini öğrenip işleme sürecine geçeceğiz. Atölye boyunca eğitmenimiz, size bire bir rehberlik ederek, yaratıcılığınızın sınırlarını keşfetmenize yardımcı olacak. Yaklaşık 4 saat süren bu yaratıcı yolculuğa siz de katılın, anılara yeniden hayat verin!

Atölyelerden örnek görüntüler için: https://www.instagram.com/hafizayiislemek/

 

Damla Sandal

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezundur. Aynı üniversitedeki yüksek lisansını “İstanbul’da Yaşayan Kadınların Ev Yaşamı Ve Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma” başlıklı tezi ile bitirmiştir.

Araştırma alanları arasında kent hafızası, insan hakları, geçmişle yüzleşme ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular yer almaktadır. Kadın ve gençlik hakları alanında uzun yıllardır sivil alanda faaliyet yürütmektedir. 2016’dan bu yana projeler yürüttüğü Karakutu Derneği’nde yönetim kurulu başkanı olarak görev almaktadır.

Buluntu fotoğraflar üzerine nakış yapmaktadır. Bu yıl 212 Photography Istanbul festivali kapsamında Okyanus Çağrı Camcı, Gül Ilgaz ve Gözde Ju’nun eserleri ile birlikte “Eve dönüş Yolları” isimli sergide yer almıştır.

2021 yılında başladığı ve “Hafızayı İşlemek” ismini verdiği atölyesi ile Postane İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UN Women Türkiye, Culture Civic, Bozcaada Caz Festivali, Friedrich Naumann Foundation gibi kurumlarla iş birlikleri yapmıştır.

Fotoğraf üzerine yaptığı nakış kolajlarıyla çeşitli sergi ve projelerde yer almaya devam etmektedir.

Katılımcı Listesi

  • Tarih: 17 Kas 2024 - 18 Kas 2024
  • Saat : 23:30 - 15:30 (UTC+3)
  • Son Katılım Tarihi 17 Kas 2024
  • Yer : Bilge Alkor Koleksiyon Evi

Organizasyon

Benzer atölyeler

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi
Gezi Sanat Tarihi
Beyoğlu

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası Tarih: 16

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi
Gezi
Sarıyer

Sakıp Sabancı Müzesi: Arda Can Özsu ile Georg Baselitz’in Dünyasına Yolculuk

 Tarih:  30 Kasım Cumartesi, 11:00-13:00 Adres: Sakıp Sabancı

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi
Gezi
Kadıköy

Şehrin Panoları: Kadiköy’ün Seramik ve Mozaik Panoları Turu

Tarih: 9 Kasım Cumartesi, 13.00-15.00 Buluşma Noktası: Bağdat

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi
Online & Yüz Yüze Sanat Tarihi
Online & Yüz yüze

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)

Yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleri ile Tarih:  20,

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi
Edebiyat
Zoom

Paris’ten Pera’ya: Bohemin İzinde Edebi Bir Yolculuk

Paris'ten Pera'ya: Bohemin İzinde Edebi Bir Yolculuk Eğitmen: Duygu