Kayıt Ol

Yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleri ile

Tarih:  20, 27 Kasım, 4, 11 Aralık Çarşamba, 11.00-13.00 veya 20.00-22.00

Eğitmen: Duygu Barlas

*Atölye serisi Teşvikiye Narmanlı Apartmanı’nda yüz yüze ve online seçenekleri ile gerçekleşecektir. Dileyenler Zoom üzerinden katılım sağlayabilirler. Yüz yüze ve online katılım için farklı fiyatlandırma yapılmıştır. Dersleri kaçıranlar için kayıt alınacaktır.

  1. Yüzyılın ikinci yarısından Modernizme doğru Rokoko, Neoklasisizm, Romantizm, Realizm, İzlenimcilik ve Post-izlenimcik akımlarını örnekleri ile inceleyeceğiz. Dersimiz sanat eserlerini sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal ve tarihsel bir perspektiften de ele almamıza olanak tanıyacak. Sanatın evrimi, toplumun değişen dinamikleri ve sanatçıların değişimlere verdikleri yanıtları dönemin öne çıkan işleri üzerinden anlatılıcak.

Birinci Hafta: Rokoko ve Neoklasisizm
Rokoko, gösteriş ve inceliği bir araya getirirken, zarif detaylarla süslenmiş sahneleri ve dönemin neşeli ve özgür atmosferini yansıtır. Fragonard ve Watteau gibi sanatçılar, günlük hayatın hafif ve eğlenceli anlarını resmederken, Neoklasisizm ciddi ve düzenli bir karşıtlık sunar. Jacques-Louis David’in eserlerinde Antik Yunan ve Roma’dan ilham alınmış güçlü kompozisyonlar göze çarpar; klasik değerlerin yeniden yorumlandığı bir dönemdir.

İkinci Hafta: Romantizm ve Realizm
Romantizm, duyguların ve bireysel özgürlüğün ön plana çıktığı bir dönemdir. Delacroix ve Goya gibi sanatçılar, dramatik sahnelerle insan doğasını ve toplumları ele alır. Realizm ise günlük yaşamın sade ve çıplak gerçeklerini anlatır. Courbet gibi sanatçılar, işçileri, köylüleri ve sıradan insanları sanatın merkezine taşır, toplumsal sorunlara ışık tutar.

Üçüncü Hafta: İzlenimcilik
İzlenimcilik, anlık gözlemler ve ışığın oyunlarıyla şekillenir. Monet’nin resimlerinde doğanın anlık değişimlerine tanık oluruz; ışık ve renklerin hızlı fırça darbeleriyle yakalandığı sahneler. Renoir ve Degas ise insan figürleri üzerinde çalışarak günlük hayatın içinden sahneleri resmetmişlerdir. Bu akım, geleneksel teknikleri geride bırakarak, sanatın sınırlarını genişletmiştir.

Dördüncü Hafta: Post-İzlenimcilik ve Sembolizm
Post-İzlenimciler, İzlenimcilik akımını bir adım öteye taşıyarak, daha kişisel ve deneysel bir yaklaşım geliştirdiler. Van Gogh ve Gauguin, renk ve kompozisyonu cesurca kullanarak duygularını ve fikirlerini tuvale aktardılar. Sembolizm ise imgeler ve metaforlarla dolu bir dünyayı araştırır; Redon gibi sanatçılar, görünenin ötesinde, düşünsel bir derinlik arayışındadır.

 

 

Katılımcı Listesi

No attendee found
  • Tarih: 20 Kas 2024 - 11 Ara 2024
  • Saat : 11:00 - 13:00 (UTC+3)
  • Son Katılım Tarihi 20 Kas 2024
  • Yer : Online & Yüz yüze

Organizasyon

Benzer atölyeler

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)
Yüz yüze
Bilge Alkor Koleksiyon Evi

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi

Geçmişten Gelen İlmekler: Fotoğraflara Nakış Atölyesi Tarih: 17

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)
Gezi Sanat Tarihi
Beyoğlu

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası

Duygu Barlas ile Beyoğlu Galeri Rotası Tarih: 16

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)
Gezi
Sarıyer

Sakıp Sabancı Müzesi: Arda Can Özsu ile Georg Baselitz’in Dünyasına Yolculuk

 Tarih:  30 Kasım Cumartesi, 11:00-13:00 Adres: Sakıp Sabancı

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)
Gezi
Kadıköy

Şehrin Panoları: Kadiköy’ün Seramik ve Mozaik Panoları Turu

Tarih: 9 Kasım Cumartesi, 13.00-15.00 Buluşma Noktası: Bağdat

Rokoko’dan Modernizme: Sanatın Yolculuğu (4 hafta)
Edebiyat
Zoom

Paris’ten Pera’ya: Bohemin İzinde Edebi Bir Yolculuk

Paris'ten Pera'ya: Bohemin İzinde Edebi Bir Yolculuk Eğitmen: Duygu