Bizans Dönemi’nde Takılar ve Simgeleri
Tarih: 14 Aralık Çarşamba
20:00-21:30
Eğitmen: Nurtaç Buluç
İnsan hayatında önemli bir yeri olan takılar, zaman içerisinde bulunduğu coğrafya ve topluluklara göre değişen ve gelişen biçimleriyle ait oldukları topluma dair fikirler veren objeler olmuşlardır. Takılar, ilk başta süslenme amacı ile ortaya çıksa da zaman içerisinde büyü, korunma, adak, simge, toplumsal statü ve zenginlik göstergesi olarak birçok farklı amaç için kullanılmaya başlanmıştır. Bu atölyemizde pagan ve sonrasında Hıristiyan inancın etkileri ile benzersiz işçilikler ile üretilen takıları inceleyip, simgeleri üzerine tartışacağız.
*Atölye, Teşvikiye Narmanlı Apartmanı’nda yüz yüze ve online seçenekleriyle hibrit olarak gerçekleşecektir. Online katılımlarda %30 indirim uygulanmaktadır.
Nurtaç Buluç, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Klasik Arkeoloji bölümlerinde 2017 yılında, yüksek lisansınını yine aynı üniversitenin Bizans Sanatı Anabilim Dalı’nda 2022 yılında tamamladı. 2015’ten itibaren Myra-Andriake Kazıları, Adramytteion Kazısı ve Perge Kazısı’nda Bizans araştırmalarında çalıştı. 2021’den bu yana Hakan Bulgurlu Koleksiyonu’nda Envanter Sorumlusu-Sanat Danışmanı ve Narmanlı Sanat’ta Sanat İletişim Koordinatörü olarak çalışmakta; dijital arşivcilik, özel sanat koleksiyonları, kültürel miras ve Bizans Dönemi sanatı üzerine çalışmalarına devam etmektedir.